maandag 27 februari 2012

Prachtig werk

Sommige mensen maken toch prachtig werk met schijnbaar weinig materiaal. Via via heb ik het werk van de Franse textielkunstenares Simone Pheulpin ontdekt. Je kan haar vinden op http://spheulpin.free.fr/ en je moet zeker de video eens bekijken wat zij doet met gewoon witte katoen. Ga donderdag haar werk in het echt bekijken in Brussel.

vrijdag 24 februari 2012

Huisjes en overschot.

Ik ben weer even bij met mijn huisjes. Nu heb ik weer kleine frutseltjes over en heb er met de confettie techniek een kaart mee gemaakt.. Dit weekend nog wat proefjes maken.
Ook mijn Zweeds kok is bijna af. Als de rand er rond staat moet ik er nog een handje bijzetten dat een houten lepel vast houd.

dinsdag 21 februari 2012

Vakantie en kaarten maken

Tijdens de vakantie is Colin hier heel de dag en dan kan ik alleen kleine werkjes doen. Mijn huis wordt ingenomen door treinsporen. Hij en opa maken treinsporen, onder toezicht van Vighor de hond ,door het huis. Het is mooi om zien wanneer ze bellen en Vighor een wild geweld wordt , Vighor toch zijn weg vindt door het sporennet en niets stuk doet.
Ik heb ondertussen nog wat kaarten gemaakt van mijn sneeuwlappen want er komen weer veel verjaardagen aan.

zaterdag 18 februari 2012

Stenen

Mijn quilt voor Luxemburg is opgestuurd. Ik heb een groote steen gemaakt die onderverdeeld is in kleine stenen die allemaal verschillend zijn. Ik heb zelfs mijn viltlappen gebruikt en heb nu gemerkt dat het ook een voelquilt geworden is. Iedereen die hem gezien heeft wil aan de viltlappen voelen waar ik totaal geen probleem mee heb. Moet me ook altijd bedwingen als ik textiel zie om er niet aan te komen en het textiel te voelen

donderdag 16 februari 2012

Big bird, Rizzo de rat en Kermit

Kermit moet ik nog vast naaien en hij komt in het midden. Nu nog één te gaan , de zweedse kok, en ik ben klaar met mijn figuurtjes. Het wordt tijd want nu heb ik het even gehad met de figuurtjes van Jim Henson. Volgende week samen met Colin naar de film en dan nadenken hoe ik het geheel ga quilten.
Ik heb ondertussen een derde boek van de uitgeverij aan gekregen om de inhoudelijke correctie te doen. "Freche Handpuppen" is een in het Duits gemaakt boekje over het maken van handpoppen met kousen en handschoenen.
Dit is een zeer leuk boekje om samen met kinderen te doen.

maandag 13 februari 2012

Grover, Elmo, Gonzo en vestje

Nog drie te gaan en een grote Kermit voor het midden. Het zoeken van de geschikte stofjes is voor mij al de helft van het plezier. Sommige delen heb ik wat opgevuld en nu op de foto zie ik dat de tong van Gonzo nog niet vast staat.
Mijn vestje past goed want ik had er niet veel vertrouwen in omdat het patroon " voor alle maten" vermelde. De naadjes zijn naar buiten gestikt en hier thuis zeggen ze " echt iets voor jou" .
Vandaag mijn quilt voor Luxemburg opsturen.

vrijdag 10 februari 2012

Animal ,Fozzie beer en glastentoonstelling

Voor animal vond ik geen geschikte pels en ik heb met droogvilten zijn woeste uitdrukking proberen weer te geven.
Ik ben nu in de helft van mijn muppets . Vandaag mag ik nog wat gaan rommelen bij iemand die nog een doos pelsjes heeft staan
Tot het einde van de maand is er in het gebouw van Würth een glastentoonstelling. In een lang verleden heb ik op de academie een jaar glas gedaan ( was samen met textiel). Het is echt de moeite waard om nog een kijkje te gaan nemen.
Deze vond ik prachtig. Gewoon glas gesneden , in verschillende laagjes opelkaar verlijmd. De volgende is ook simpel maar zeer mooi. Ik hou niet van het beschilderen van glas dus hier geen foto's van.

Wanneer er textiel wordt gebruikt samen met glas ben ik er als de kippen bij. De geweven stof zit in het glas.

woensdag 8 februari 2012

Ernie en Oscar

Ben gisteren nog op pad geweest om bruine badstof te vinden voor Fozzie beer waar ik nu aan bezig ben. De appliquaties doe ik met de hand ( met de dikke draad van Balen) omdat ik het leuk vind om mijn geliefde kettingsteek te gebruiken en ik meer accenten kan geven.
Voor Ernie heb ik een hemdje van Colin gebruikt en voor Oscar The Grouch had ik gifgroene pels gevonden in Gent.
Moet aan 12 figuurtjes geraken en Kermit nog vergroten om in het midden te zetten. Deze week komt er een vlaams gesproken film van de Muppets uit in de cinema dus ik ben helemaal in voor de moment.
Heb nog stof besteld voor de randen. Ik denk dat ik ze in een attic window ga plaatsen.

maandag 6 februari 2012

Zondag

Zondag zijn we in Gent geraakt maar zaterdag naar Amsterdam was onmogelijk. Hier was er zaterdagmorgen nog niet gestrooid. Het treinverkeer in Nederland zat in de knoop dus dit was  ook geen optie. Nochtans had ik een leuke aanbieding om bij Anita te blijven slapen. Lief van haar maar dit zal voor een volgende keer zijn.
In Gent was het te zien dat het slecht weer was. Veel minder kramen en volk maar wel beter om te zoeken. Hebben alles gevonden wat we nodig hadden en de koffer van de auto zat goed vol.
Zelf heb ik stof gevonden voor het huwelijk van Sjoukje in Juli. Zij woont in Engeland en gans de familie trekt voor een week naar ginder
Ga mijn kleedje zelf maken en heb nog stof en een leuke knoop gevonden voor een vestje.

Natuurlijk ook nog gezocht achter pels voor mijn Muppets en lekker hevig groen gevonden voor Oscar.

vrijdag 3 februari 2012

Miss Piggy en Amsterdam

Miss Piggy is af. Ik heb de oortjes los gezet en haar een zijden kleedje aangegeven. De ogen waren het moeilijkst ( een paar keer opnieuw gedaan).Ook hier heb ik badstof gebruikt voor haar snoet. De volgende is Ernie
maar ik moet nog de juiste stof vinden voor zijn truitje. Vandaag bij Wibra zoeken of ik een kindertruitje vind dat ik kan gebruiken.
Er gaat nog iemand van de streek mee naar de diytextileschool in Amsterdam en morgen is er opendeurdag. Hopelijk valt er geen sneeuw dit weekend want ook zondag ben ik op pad ( stoffen spectakel in Gent)

woensdag 1 februari 2012

Koekie en huisjes

Dit is het tijdschrift waar ik bladzijde 23 ga gebruiken. Heb ondertussen Koekie af want boven op de kamer van Femke staan nog een 50 tal Koekies.
Ze is altijd een grote verzamelaar geweest maar met haar verhuis zijn ze toch hier blijven staan. Had dus voorbeelden genoeg.
Ik heb een oude kamerjas van badstof gebruikt voor zijn pelsje.
Verder nog wat huisjes gemaakt en ben nu aan Miss Piggy bezig. Leuk om te doen .