dinsdag 26 maart 2013

Op za. 21-28 en zon. 22-29 sept 2013 gaat er in en rond Turnhout de kunstroute KempArt door. Ben dit jaar geselecteerd en ben deze dagen op zoek gegaan naar foto's van mijn werken die mij voorstellen. Heel moeilijk om te kiezen maar ben ondertussen veel ouder werk tegen gekomen.
Deze kokers zijn uit mijn eerste jaar academie.Toen gebruikte ik al mijn plastiek laagje. De cocons zijn uit hetzelfde materiaal gemaakt. Gewoon huishoudfolie die heel dikwijls wordt rondgewonden. Daarna hitte. Het is iets moeilijker dan ik het hier verwoord.
Deze was een opdracht: maak een ruimtelijk werk met twee panty's.
Wat een opdrachten heb ik toch ooit  moeten maken.
Eerste weefwerk.
Nu nog een tekst maken waar ik voor sta en twee foto's zodat ze kunnen beginnen aan het drukwerk.



vrijdag 15 maart 2013

In de helft

Nummer drie is af. Ben dus in de helft.

Voor nummer vier is de aanzet begonnen. Ik heb nog wat kaaslinnen geverfd en nu borduren. Als de werkjes af zijn ,zal het een geheel vormen maar ook appart of twee aan twee kan ik ze hangen.

vrijdag 8 maart 2013

Colours of Africa

Vandaag is de eerste horde genomen. In het karrenmuseum zijn de eerste werken opgehangen. Ik heb al enkele werken mee helpen ophangen en het wordt veel belovend. Laat alleen mijn en Dijanne Cevaal haar werk zien want weet niet of de andere mensen het leuk vinden dat ik hun werk op mijn blog zet.
Mijn werk hangt onbedekt maar ben vooral benieuwd om het over een paar weken te zien wanneer er al wat meer blaadjes aan de boom staan.
Het werk van Dijanne is zeer kleurrijk en valt onmiddellijk op.
 
De workshop van Dionne Swift is volzet maar op woensdag 17 april bij de workshop van MIRJAM-PET zijn er nog enkele plaatsjes.
Inlichtingen   www.coloursofafrica.be
 

maandag 4 maart 2013

Eindelijk ben ik een beetje terug bezig met wat te experimenteren en te ontwerpen.
Van de lap die ik geverfd had heb ik nog wat over . De quilt " Berlijn" is met deze stof gemaakt maar op de quilt moest er nog geprint worden.
Eerst wat oefenen .

Ondertussen ben ik s'avonds bezig met stukjes geverfde
stof  wat meer  interessanter te maken .Op dit stukje zijn er met 6 verschillende tonen van rood ( en één groen) knoopjes gemaakt.
Nu wil het toeval dat deze twee oefeningen bij elkaar passen. In mijn vorige blog had ik al twee werkjes met deze stof. Nu is het de bedoeling dat ik van de bovenste foto een afgewerkt werkje maak. Daarna wil ik nog drie werkjes maken die erbij passen.Voor de moment kan ik mijn geluk niet op dat ik eindelijk terug een toekomstig werk "zie"
Raar maar waar ,ik moet een werk kunnen zien voor ik me helemaal kan geven.